Es poden menjar els llapis! Aquesta recepta de galetes en forma de llapis és irresistible Tant per als petits com per als menys petits.
Ingredients:
• 100g de mantega
• 230 grams de farina aproximadament
• 1 culleradeta de crema agra (o iogurt)
• 1/3 culleradeta sal
• 100 g de sucre en pols
• 1 rovell d'ou
• 1 ou per untar
• 1/2 culleradeta sucre de vainilla o essència de vainilla (opcional)
• colorants alimentaris
Recepta:
Barrejar la mantega estovada amb el sucre
Afegir el rovell d'ou, la crema agra o iogurt, el sucre, la vainilla i la sal.
Afegir el rovell d'ou, la crema agra o iogurt, el sucre, la vainilla i la sal.
Afegir la farina tamizada. La massa ha de ser suau, elàstica i no pegajosa.
Dividir la massa en 2 porcions: una de 1/3 i l'altra de 2/3.
Dividir la massa en 2 porcions: una de 1/3 i l'altra de 2/3.
Amb un rulo de cuina, aixafar la massa gran (de 2/3) en un rectangle d'un ample d'uns 15 cm aproximadament. Cobrir-ho amb paper film i ficar la massa en la nevera durant 1 hora.
Amb la massa petita (1/3) dividir-la en 5 boletes i afegir la meitat d'una culleradeta d'aigua per bola de massa, barrejar. Estirar la massa en tires fines, tant com sigui possible.
Retirar la massa gran de la nevera i tallar-la en tires d'uns 3cm aproximadament.
Untar cada tira de pasta blanca amb una mica d'oli. Posar la barra de color en la tira de pasta blanca i rodar cap avall. No ha d'haver-hi espai entre la barra de color i la pasta blanca.
Untar cada tira de pasta blanca amb una mica d'oli. Posar la barra de color en la tira de pasta blanca i rodar cap avall. No ha d'haver-hi espai entre la barra de color i la pasta blanca.
Cobrir la part superior de cada barra amb ou batut. Untar i col·locar sobre una safata amb paper de forn, a 200 graus durant 15-20 minutos.
Deixar que es refredi per complet, per poder tallar els llapis com amb una maquineta.