dimarts, 8 de novembre de 2016

Receptes divertides per fer amb nens

Es poden menjar els llapis! Aquesta recepta de galetes en forma de llapis és irresistible Tant per als petits com per als menys petits.


Ingredients:

• 100g de mantega
• 230 grams de farina aproximadament
• 1 culleradeta de crema agra (o iogurt)
• 1/3 culleradeta sal
• 100 g de sucre en pols
• 1 rovell d'ou
• 1 ou per untar
• 1/2 culleradeta sucre de vainilla o essència de vainilla (opcional)
• colorants alimentaris
Recepta:
Barrejar la mantega estovada amb el sucre
Afegir el rovell d'ou, la crema agra o iogurt, el sucre, la vainilla i la sal.
Afegir la farina tamizada. La massa ha de ser suau, elàstica i no pegajosa.
Dividir la massa en 2 porcions: una de 1/3 i l'altra de 2/3.
Amb un rulo de cuina, aixafar la massa gran (de 2/3) en un rectangle d'un ample d'uns 15 cm aproximadament. Cobrir-ho amb paper film i ficar la massa en la nevera durant 1 hora.
Amb la massa petita (1/3) dividir-la en 5 boletes i afegir la meitat d'una culleradeta d'aigua per bola de massa, barrejar. Estirar la massa en tires fines, tant com sigui possible.

Retirar la massa gran de la nevera i tallar-la en tires d'uns 3cm aproximadament.
Untar cada tira de pasta blanca amb una 
mica d'oli. Posar la barra de color en la tira de pasta blanca i rodar cap avall. No ha d'haver-hi espai entre la barra de color i la pasta blanca.
Cobrir la part superior de cada barra amb ou batut. Untar i col·locar sobre una safata amb paper de forn, a 200 graus durant 15-20 minutos.
Deixar que es refredi per complet, per poder tallar els llapis com amb una maquineta.